LDL en OHV in LANDD Group

LDL Bulkhandling BV in Ede en OHV Bulkhandling BV in Tegelen zijn ondergebracht in de LANDD Group (van Leuven AND van Deelen). Met de nieuwe vestiging in Tegelen kan de LANDD Group de groeiende markt in Zuid-Nederland, België en Duitsland nog beter bedienen.

LDL Bulkhandling BV is sinds 2011 gevestigd op een fraaie zichtlocatie op de hoek van de A30 en A12 in Ede. Het ruime pand bestaat uit een modern kantoor en een grote, volledig toegeruste productiehal. Het bedrijf onder leiding van Evert-Jan van Leuven en Jan van Deelen ontwerpt, bouwt, monteert én onderhoudt installaties voor het interne transport en de opslag van droge stoffen. De projecten worden gerealiseerd in nauw overleg met de opdrachtgevers en overeenkomstig alle geldende normen en richtlijnen. Uitgangspunt is daarbij steeds het leveren van kwaliteit. Het succes van deze benadering heeft zich de afgelopen jaren vertaald in een sterke groei van het bedrijf.

De vlaggen van LDL Bulkhandling, LANDD Group en OHV Bulkhandling

Expansie

“Om verdere expansie mogelijk te maken, was het wenselijk om een tweede vestiging te openen”, aldus Jan van Deelen. “We hebben daarvoor in OHV Bulkhandling BV een uitstekende partner gevonden. Het is een no-nonsense bedrijf dat dezelfde waarden hanteert als wij, met kwaliteit en stiptheid op een hoog niveau. Het is voor ons bovendien een strategisch gelegen uitvalsbasis in Zuid-Nederland. Van daaruit kunnen we ook de markten in de nabijgelegen delen van België en Duitsland bedienen. Voor het leveren van onderhoud en projecten is het namelijk prettig om dichter bij de opdrachtgevers te zitten. We richten ons met name op de mengvoederindustrie, maalderijen, asfalt, beton en aanverwante industrieën. Daar zien we nog veel groeimogelijkheden. Met OHV Bulkhandling BV beschikken we tevens over een mooie en ruime fabriek van ca. 2700 m2 en circa. 400 m2 kantoorruimte.”

Vernieuwen

OHV Bulkhandling BV in Tegelen en LDL Bulkhandling BV in Ede zijn ondergebracht in de nieuwe LANDD Group. “Momenteel zijn we bezig om het pand van OHV Bulkhandling BV te vernieuwen en uit te breiden, daar waar nodig”, vertelt Evert-Jan van Leuven. “De insteek is om deze vestiging gelijkwaardig te maken aan die van LDL Bulkhandling BV. Dat betekent dat ook de personele bezetting in Tegelen wordt uitgebreid. Zo willen wij van een montageploeg van 2 tot 4 medewerkers naar een team van ca. 10 tot 20 monteurs. Ook de engineeringcapaciteit wordt uitgebreid. Al deze veranderingen zijn nodig om dichter bij onze opdrachtgevers te staan en deze te ondersteunen. Dat kan in de vorm van onderhoud en/of projectmatige werkzaamheden, maar ook door procesontwikkeling en -optimalisatie.”

OHV Bulkhandling BV

OHV Bulkhandling BV in Tegelen (gemeente Venlo) is een gespecialiseerd constructie- en plaatwerkbedrijf en is vertrouwd met de bouw van installaties voor de stortgoed verwerkende industrie. Het bedrijf met 18 medewerkers heeft een geschiedenis van meer dan 80 jaar. Marcel Cootjans en Marcel Nijs namen een aantal jaren geleden het roer over en vormen nu de directie van deze LANDD Group-vestiging. Kernwaarden voor OHV Bulkhandling BV zijn flexibiliteit, kwaliteit en het perfect nakomen van afspraken en levertijden. Het leveringsprogramma varieert van constructies en bordessen, van bunkers en cyclonen tot filters en ventilatoren, zowel in staal als roestvaststaal. Dit leveringsprogramma wordt verder uitgebreid en is dan vergelijkbaar zoals nu bij LDL Bulkhandling BV.

Kwaliteit

OHV Bulkhandling BV beschikt over gekwalificeerde lassers en een modern machinepark voor onder meer het plaatwalsen en profielwalsen van componenten. Alle producten kunnen worden gestraald en gelakt met diverse laagsystemen. Ook levert het bedrijf hittebestendige en slijtvaste constructies uit diverse soorten staal. Een andere specialiteit is de vervaardiging van food grade apparatuur. Deze roestvaststalen systemen (rvs316 of rvs304) kunnen na bewerking desgewenst worden gesproeibeitst of geparelstraald.
“Het leveren van topkwaliteit componenten en systemen is ook bij OHV Bulkhandling BV het uitgangspunt”, aldus Jan van Deelen. “De opdrachtgever staat er centraal. Met die instelling, in combinatie met een goed onderhoudsregime en een 24/7 service, kunnen klanten erop vertrouwen dat onze procesinstallaties doen wat we beloven.”
Met de nieuwe vestiging kan de LANDD Group haar kennis, ervaring en onderhoudsdiensten nu ook inzetten voor de realisatie van kwaliteitsoplossingen op maat voor bedrijven in geheel Nederland én daarbuiten.

Een indruk van de nieuwbouw van OHV Bulkhandling in Tegelen