LANDD Group versterkt met Airconveyors International

De LANDD Group, met daarin LDL Bulkhandling BV en OHV Bulkhandling BV, heeft Airconveyors International BV in Borne overgenomen, specialist in het ontwerp, de fabricage en de montage van luchtgedragen transportbanden.

Airconveyors International blijft onder de eigen naam een internationale markt bedienen met ‘air supported belt conveyors’ en heeft daarvoor specialistische kennis in huis. Het bedrijf heeft een historie die meer dan 60 jaar geleden terugvoert naar de oprichting van Sluis machinefabriek in Drachten, waar het eerste concept van de luchtgedragen transportband werd ontwikkeld.

Luchtfilm

Kenmerkend voor het systeem is een transportband die zweeft op een luchtfilm. Een kleine ventilator houdt de luchtfilm tussen de band en de trog in stand. De luchtgedragen transportband heeft geen draagrollen en ondervindt daarom weinig weerstand en nauwelijks slijtage. Bovendien is sprake van een rustige loop. Dit resulteert in een laag energieverbruik, een stofarm, segregatievrij transport en minimale onderhoudskosten

Portfolio

Met de overname van Airconveyors International BV versterkt LANDD Group zijn portfolio productvriendelijke transportsystemen voor grondstoffen in onder meer de feed-, food- en mineralensector. De luchtgedragen transportbanden kunnen naadloos worden geïntegreerd in turn key totaaloplossingen.

Groei

De LANDD Group ontwerpt, bouwt, monteert én onderhoudt installaties voor het interne transport en de opslag van droge stoffen. De projecten worden gerealiseerd in nauw overleg met de opdrachtgevers en overeenkomstig alle geldende normen en richtlijnen. Uitgangspunt is daarbij steeds het leveren van kwaliteit. Het succes van deze benadering heeft zich de afgelopen jaren vertaald in een sterke groei van het bedrijf.

Zie ook LDL en OHV in LANDD Group

Meer over LDL Bulkhandling

Procesinstallatie van LANDD Group